دستور عمل پخت سه نوع نان معروف

دستور پخت نان به سه طریق

در این قسمت از سایت ول اف قصد داریم برای شما دوستان از قسمت آشپزی پخت سه نوع از نان های معروف را بگذاریم امید وارم استفاده کنید

پخت نان یکی از سنتی ترین کارهایی هست که زن ها می توانند در خانه انجام دهند. البته دیگر کمتر کسی است که این کار را در خانه انجام بدهد اما شاید بعضی اوقات دوست داشته باشید کارهایی را که مادر یا مادر بزرگتان در قدیم می کردند شما هم انجام بدهید

نان همبرگر

تخم ‌مرغ 1 عدد
آرد 3 پیمانه
روغن مایع سه چهارم پیمانه باشد
بهبود دهنده آرد نصف قاشق مرباخوری
شکر1 قاشق مرباخوری
خمیر مایه 1 قاشق غذاخوری
آب ولرم 1 پیمانه
نمک یک سوم قاشق مرباخوری باشد

پخت نان همبرگر

نصف قاشق خمیر مایه را با شکر خوب قلت بدهید.آب ولرم را به آرامی به این مخلوط بیفزایید و هم بزنید حواس‌تان باشد این مخلوط را با قاشق غیرفلزی مخلوط کنید. قابلمه بزرگی را روی گاز بزارید تا آب آن کمی گرم شود. سپس ظرف این مخلوط را داخل آب بگذارید تا در اثر حرارت کم، مواد کاملا مخلوط شوند. سپس زیر گاز را خاموش کنید . در ظرف را بگذارید تا مواد داخل در اثر گرمای آبی که ظرف داخل آن هست، پف کرده و اصطلاحا به عمل آیند.

در ظرفی دیگر روغن، تخم‌مرغ، باقی‌مانده مایه خمیر، بهبوددهنده را مخلوط بکنید. در پایان، نمک را به هم اضافه کنید. مواد را کاملا به هم بزنید تا مخلوط یکنواختی ساخته شود. آنها را به مواد داخل ظرف اول اضافه کنید.این آرد را ده دقیقه ورز بدهید. خمیر را داخل کیسه فریزر بگذارید و به مدت یک ساعت ونیم داخل یخچال بگذارید تا اصطلاحا استراحت بکند

فر را روی دمای 220 درجه سانتیگراد گرم بکنید. کف سینی فر را کمی چرب کرده یا یک ورق کاغذ الگو کف آن قرار دهید. خمیر را چانه کنید. شکل چانه‌ها به دلخواه شما و فرزندتان که منتظر نان همبرگر است، بستگی دارد. روی چانه‌ها را کمی چرب کنید. روی آنها نایلون بکشید تا نیم ساعت دیگر استراحت کنند. نایلون را بردارید و روی آنها کنجد، سبزی معطر یا هر افزودنی دیگری که نیاز دارید اضافه کنید. سینی را داخل فر گذاشته و زمان مناسب بستگی به پف کرده و آماده شدن نان‌ها داخل فر دارد

نکته های جالب برای پخت نان همبرگر

در مرحله اضافه کردن آرد به مواد، آرد را کم کم اضافه کنید تا خمیر سفت نشود. آرد اگر یک دفعه اضافه شود، آرد ساچمه می شود

در زمان ورز دادن خمیر اگر خمیر به دست می‌چسبد کمی آرد به آن بیفزایید تا مشکل حل شود

روی سینی پایینی فر یک لیوان آب بریزید تا بخار هم ایجاد شود و نان‌ها با کیفیت خوبی پخته شوند

نان تابه ای

نحوه پخت تابه ای

مواد مورد نیاز برای پخت نان تابه ای

شیر نصف پیمانه
ماست نصف پیمانه
آرد سفید 2/5 پیمانه
روغن مایع یک چهارم پیمانه
خمیر مایه خشک یک قاشق غذاخوری
بکینگ پودر 1 قاشق غذاخوری
نمک نصف قاشق چای‌خوری باشد

طرز پخت نان تابه‌ای :


آرد، نمک و بیکینگ پودر را با هم مخلوط کنید. این مخلوط اول ماست.مخلوط دوم، ماست شیر و روغن هست. شکر و خمیرمایه را هم با هم مخلوط کرده و آنها را با کمک الک روی مخلوط دوم بپاشید. حالا به آرامی مخلوط اول را به این مواد بیفزایید و در حین اضافه کردن مخلوط‌ها را هم بزنید تا آرد ساچمه نشود. سپس مخلوط به دست آمده را ده دقیقه با دست ورز بدید

اگر حس کردید به دست شما می‌چسبد در حین ورز دادن به آن آرد بیفزایید. زمانی که خمیر یکنواخت و نرمی به دست آمد، آن را چانه کنید و داخل ظرفی قرار داده و روی آن را با چیز مناسبی بپوشانید و به مدت یک ساعت درجای گرم قرار دهید تا پف کند. بعد از مدتی خمیر را با وردنه باز کنید. لوله خمیر را به دلخواه‌تان با چاقو قسمت کرده و روی آنها را کمی چرب کنید. چانه‌ها برای پختن آماده شده اند

نکته های جالب برای پخت نان تابه ای

روی نان کنجد، سیاه‌دانه، گردوی رنده شده و تکه‌ها میوه های خرد شده را بیفزایید

اگر در ماهیتابه نان می‌پزید در آن را حتما بگذارید و بعد از سرخ شدن یک طرف نان، آن را با کفگیر برگردانید تا سمت دیگر هم به همین ترتیب سرخ شود

نانی که آموزش داده شد، طعم معمولی و ساده دارد. اما اگرعلافه دارید و می‌خواهید نان شیرین باشد، میزان شکر اضافه شده را می‌توانید تا سه قاشق زیاد کنید

حتما حین پختن نان‌ها روی چانه‌ها نایلون بکشید تا خشک نشود و بعد به تدریج چانه‌ها را داخل ماهیتابه قرار بدهید

پیش از هر بار قرار دادن چانه جدید داخل ماهیتابه آن را از روی گاز برداشته کف آن را چرب کنید و بعد چانه جدید آماده شده را داخل آن بیندازید

اگر نان را داخل فر می‌گذارید حتما کمی آب کف سینی پایینی فر بگذارید تا نان رطوبش را از دست ندهد

نان سنگک

نحوه پخت نان سنگک

مواد مورد نیاز برای پخت نان سنگک

آرد سنگک 1 کیلو
آب با حرارت بیست درجه سانتیگراد 7 دسی لیتر
مایه خمیر 7 گرم
نمک 2 قاشق چایخوری
مخمر 3 گرم
کنجد، سیاه دانه به مقدار مورد نیاز

طرز پخت نان سنگک


خمیر ترش


ابتدا باید خمیر ترش تهیه کنید. برای اینکار، 4 گرم مایه خمیر را با 150 گرم آرد و 2 دسی لیتر آب قاطی کنید. این مقدار آب برابر با 1 لیوان آب سر خالی است. برای تهیه این خمیر ترش ابتدا آب را تا حرارت بیست درجه سانتیگراد گرم کنید. سپس مایه خمیر را داخل آن ریخته و بعد از اینکه خوب مخلوط شد، آرد را به تدریج به آن بیفزایید. در ظرف را نایلون بکشید. نایلون را از چند جا سوراخ کنید تا گازهای ایجاد شده خارج شوند. حواس‌تان باشد حجم خمیر تا 2 برابر زیاد میشود. پس ظرف بزرگ انتخاب کنید. این خمیر را 24 ساعت قبل آماده کنید.

خمیر سنگک


باقی‌مانده آب را حرارت دهید تا دمای آن به 20 درجه سانتیگراد برسد. باقی‌مانده آرد و نمک را خوب قاطی کنید و هم بزنید. سپس مواد را داخل میکسر بریزید و بگذارید خوب مخلوط شوند. سپس روی مخلوط‌کن را با پارچه یا نایلون بپوشانید و بگذارید نیم ساعت بمانند

3 گرم خمیر را با چند قاشق آب ولرم مخلوط کنید و آن را به مواد داخل میکسر بیفزایید. میکسر را روشن کنید تا مواد با این ترکیب‌های جدید مخلوط شوند. روی این مواد را بپوشانید و 2 ساعت به این مواد استراحت بدهید. آن را با خمیر ترش قاطی کرده و دوباره میکسر را روشن کنید تا مواد کاملا مخلوط بشوند. این خمیر شل است.

اموزش پخت

داخل سینی فر را با سنگ ریزه‌هایی که شبیه به سنگ‌ریزه داخل تنور سنگکی است، پر کنید. حرارت فر را روی 300 درجه گرم کرده و سینی حاوی سنگ را داخل آن قرار دهید. وقتی سینی و سنگ‌ها خوب داغ شدند، آن را از داخل فر درآورید. کمی از خمیر را بردارید و روی سنگ‌ها پهن کنید. روی آن کنجد و سیاه‌دانه بریزید. سینی را داخل فر قرار دهید. در فر را ببندید. شعله بالای فر را هم روشن کنید تا سطح و کف نان در یک زمان بپزد.

پایان مطلب امیدوارم لذت برده باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *